Het ontstaan van Divine Rose

Reiki

Healing en Reading

Psychometrie en Mediumschap

Het consult

Workshops:

Loslaten

Dichter bij jezelf

Producten

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loslaten

Wanneer je voornamelijk doet wat de maatschappij en/of anderen van je verwachten, in plaats van datgene wat je zelf graag doet, verlies je veel energie. Dit heeft toch gevolg dat je je nodeloos vermoeid voelt of oververmoeid kunt raken. Daarom is het goed om regelmatig je leven onder de loep te nemen.

De cursus ‘loslaten’ leert je om via diverse technieken datgene los te laten wat niet (meer) bij jou hoort. Ook geeft het je inzicht in de manier waarop je in het leven wenst te staan; zonder je geroepen te voelen te voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij en/of anderen. Je kunt weer zelfstandig leven.

De cursusavonden staan in het teken van het loslaten, verstevigen en vernieuwen van koorden die jou verbinden met anderen. Ieder mens gaat in zijn leven verbindingen aan. Soms zijn deze verbindingen (koorden) verouderd. Het belemmert je te zijn wie je bent en kan behoorlijk knellen.

In drie avonden leer je:
- loslaten wat knelt
- loslaten wat afremt
- loslaten wat relaties verstoord

De levenslessen en inzichten zullen je een grote hoeveelheid aan energie opleveren. Door het verwijderen van overtollige ballast, inzicht in je patronen/overtuigingen en de manier waarop je in een relatie staat komt er ruimte voor nieuwe dingen. Je zult ervaren dat je leven hierdoor een stuk lichter en positiever wordt en het je nóg meer toelacht.

Loslaten wat knelt

Allereerst ga je kijken naar het aantal koorden dat jou met anderen verbindt. Ook ga je kijken waar deze koorden zich in jouw lichaam bevinden. Hierdoor ga je ontdekken welke koorden verouderd zijn of voltooid. Daarnaast zijn er wellicht koorden waarmee jij je niet meer verbonden voelt.

Je leert de koorden van verbindingen die je niet meer nodig hebt los te laten. Daarnaast leer je koorden te vernieuwen, verstevigen of veranderen op de manier waarbij jij je goed voelt. Het is als het ware een ‘update’ van de verbindingen die je hebt met anderen. Overtollige ballast wordt verwijderd. Met als gevolg dat je energie weer gaat stromen.

Loslaten wat afremt

Wat geldt voor de koorden geldt ook voor patronen en overtuigingen. Je gaat op zoek naar oude patronen en/of overtuigingen in je leven die eigenlijk niet meer van toepassing zijn. Ook kom je afspraken tegen die zijn nagekomen, maar nooit verwijderd uit je systeem.

Via acceptatie en het in dankbaarheid loslaten van deze patronen of overtuigingen krijg je ruimte om nieuwe inzichten in je lichaam en leven een plaats te geven. En samen met de energie die vrijkomt, doordat je geen oude patronen meer in stand houdt, kom je dichter bij jezelf. Het maakt je zelfstandiger en minder afhankelijk van anderen.

Loslaten wat relaties verstoort

Als laatste staat je verbinding met iets of iemand de je lief is centraal. Je verbonden voelen met anderen is een must. Soms echter kan die verbinding de relatie verstoren. Door los te laten wat stoort krijgt de relatie een positieve wending.

Door te kijken wat jouw rol is in de relatie ga je zien wat voor effect dit heeft. Door los te laten wat noodzakelijk is kun je de relatie verdiepen en vernieuwen. Je leert wat nodig is om levens parallel te houden. Hierdoor ontstaat voor elke relatie een stuk vrijheid.

Dit kan op een prachtige manier, zonder dat het afbreuk doet aan de relatie. Sterker nog, het zal de relatie een positieve wending geven omdat ieder zich weer prettig voelt.