Het ontstaan van Divine Rose

Reiki

Healing en Reading

Psychometrie en Mediumschap

Consulten

Workshops

Producten

Contact

 

 

Reiki

Reiki is een natuurlijke behandelwijze waarbij via de handen (helende) energie wordt doorgegeven. Met reiki kan je niet genezen, wel kan je het genezingsproces versnellen en de pijnklachten verminderen.

De energie waar je bij reiki gebruikt van maakt, komt uit het universum en is voor iedereen beschikbaar. Tijdens een behandeling gebruik je je handen om deze energie door te geven. De ontvanger kan op die manier weer ‘opladen’. Omdat je de energie uit het universum haalt, kost het geven van reiki geen energie. Sterker nog: door het geven van reiki geef je ook je eigen lichaam weer energie. Je geeft namelijk alleen de hoeveelheid door die je eigen lichaam niet nodig heeft. Je bent na het geven van een reiki behandeling dus zelf ook weer helemaal ‘opgeladen’.

Vermoeidheids-, pijn- en psychische klachten

Reiki is als ondersteuning voor diverse doeleinden te gebruiken, zoals: vermoeidheids-, pijn- en psychische klachten.

Vermoeidheidsklachten

Veel mensen hebben last van vermoeidheid door de ‘snelle’ tijd waarin we leven. Gezin, familie, werk en sociale contacten, het is soms te veel om bij te houden. Als gevolg daarvan raakt het lichaam meer energie kwijt dan het in de periodes van rust kan aanmaken. Het lichaam reageert hier op met allerlei klachten, afhankelijk waar het lichaam het kwetsbaarst is. Daarnaast heeft vermoeidheid ook zijn weerslag op het emotionele lichaam, je bent sneller geïrriteerd en kwetsbaar.

Door het ontvangen van universele energie krijgen lichaam en geest weer voeding om zichzelf in balans te brengen. Het ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De lichamelijke klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat je weer lekker in je vel zit, zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Er treedt een positieve verandering op waardoor je weer op een prettige manier in het leven kan staan. Ook kan het leiden tot een grotere bewustwording en verandering van inzichten, levensstijl en gewoonten.

Pijnklachten

Reiki is ook heel geschikt voor het behandelen van pijnklachten. Daarbij maakt het niet uit of de klachten het gevolg zijn van vermoeidheid, geestelijk letsel of lichamelijk letsel.

Psychische klachten

Bij psychische klachten kan reiki ondersteunend werken doordat het lichaam en geest ontspant. Door deze ontspanning vergroot je het vermogen inzicht te krijgen in het eigen functioneren. Reiki helpt om met een heldere blik naar je problemen te kijken, geeft inzichten en werkt ondersteunend bij de aanpak van de klachten. Ook hier geldt dat reiki niet kan genezen. Het dient als ondersteuning bij een eventuele behandeling door een hulpverlener.

Reikicursus

Het universum is vol energie die voor iedereen beschikbaar is. Ieder mens wordt geboren met een ‘antenne’ voor deze energie en is dus in staat om deze energie te gebruiken. Bij de geboorte staat de antenne nog rechtop, waardoor er een goede ‘energieontvangst’ is. In de loop der jaren, door diverse gebeurtenissen, gaat deze antenne steeds schever staan en wordt de ontvangst minder. Tijdens een reikicursus wordt deze antenne weer rechtop gezet en sta je weer op ontvangen. Het kan je daarnaast ook leren om zelf deze positieve universele energie door te geven aan anderen.